Doelgroep

BlueChem mikt op startende en groeiende bedrijven, kmo’s en open innovatieprojecten van grote ondernemingen. Ook voor buitenlandse investeerders is BlueChem de place to be om interessante onderzoeksprojecten te scouten en aantrekkelijke investeringsmogelijkheden te ontdekken.

Specifieke aandacht gaat evenwel naar starters en innovatieve kmo’s met groeipotentieel. Zeker in de chemie ondervinden starters vaak moeilijkheden bij het overbruggen van de zogenaamde ‘valley of death’, de zeer risicovolle periode tussen de ontwikkelingsfase van nieuwe ideeën en de effectieve industriële productie. Dit heeft onder meer te maken met de hoge opstartkosten voor infrastructuur en apparatuur, de noodzaak aan een uitgebreid kennisnetwerk en de hoge milieu- en veiligheidseisen die eigen zijn aan de chemiesector.

De missie van BlueChem is startende ondernemingen in de duurzame chemie de grootst mogelijke kans op slagen bieden.

BlueChem biedt daarom een unieke combinatie van state-of-the-art infrastuctuur  met een uitgebreide dienstverlening op maat en financiële ondersteuning via een speciaal investeringsfonds. Zo kunnen beloftevolle chemiebedrijven hun innovaties niet alleen in de beste omstandigheden uittesten in chemielabo’s met specifieke apparatuur, maar ze ook verder op punt stellen dankzij de interactie en samenwerking binnen een uniek netwerk van internationale bedrijven en kennispartners. Op die manier streeft BlueChem naar meer starters in de chemie die hun volle economische potentieel op een duurzame manier kunnen ontplooien.

BlueChem opent de deuren in 2020, maar is nu al op zoek naar toekomstige huurders.
Reserveer snel uw plek en kom innoveren in BlueChem.
Contacteer ons voor meer detailinfo en een offerte op maat.