Onze Huurders

BlueChem is dé hotspot voor duurzame chemie in Vlaanderen. Binnen de incubator huist een uniek ecosysteem van starters, KMO’s, kennisinstellingen en enkele grote wereldspelers.

Arpadis distribueert chemicaliën sinds 1999. Het bedrijf is nu gevestigd via zijn Europese dochterondernemingen en kantoren in de Benelux, Duitsland, Frankrijk, het VK en Portugal.
Arpadis heeft mensen in dienst bij verschillende Europese activiteiten met een filosofie van flexibiliteit om met onze klanten in contact te komen. Het is al van oudsher het doel en de ambitie van Arpadis om oude waarden te combineren met innovatieve ideeën in de hele chemische toeleveringsketen.
www.arpadis.com

Meer dan 50 jaar geleden vestigde BASF zich in de haven van Antwerpen. De site groeide intussen uit tot het grootste geïntegreerde productiecentrum in België en het op een na grootste van de BASF-groep wereldwijd. Op de site werken zo’n 3000 medewerkers en staan een vijftigtal productie-installaties. Het productenpalet van BASF Antwerpen omvat basischemie en gespecialiseerde chemicaliën, kunststoffen en voorproducten, veredelingsproducten en anorganica. De producten van BASF Antwerpen worden verder ingezet in nagenoeg alle verwerkende sectoren, zoals de auto-industrie, de bouwsector, productie van papier, lederwaren en sportartikelen, alsook de textiel, voeding- en farmaceutische sectoren. Daarbij streeft BASF er al sinds haar pioniersjaren in Antwerpen naar om de balans te vinden tussen economische, ecologische en sociale behoeften van de samenleving.
www.basf.be/antwerpen

Borealis is een toonaangevende leverancier van innovatieve oplossingen op het gebied van polyolefinen (voornamelijk plastic granulaat in de vorm van pellets), basischemicaliën en meststoffen.
Gedreven door onze ambitie om te blijven ontdekken en met een passie om waarde te creëren door innovatie, ontwikkelt Borealis oplossingen om wereldwijde uitdagingen aan te pakken. Borealis is met verschillende initiatieven betrokken bij de circulaire economie van kunststoffen en heeft een voortrekkersrol op zich genomen bij de oplossing van het probleem van kunststofafval en bij recycling. Borealis is actief in meer dan 120 landen. Het hoofdkantoor is gevestigd in Wenen, Oostenrijk. Het grootste deel van de productie van Borealis bevindt zich in Europa, met drie overzeese productiefaciliteiten in de Verenigde Staten en één in Brazilië.
www.borealisgroup.com

Catalisti is de speerpuntcluster voor de chemie- en kunststofsector in Vlaanderen. Door de krachten van bedrijven, universiteiten en andere kennisinstellingen te bundelen, stimuleert Catalisti innovatie in de sector. Via concrete projecten en partnerschappen transformeert Catalisti innovatie in business. Doel is om de Vlaamse chemie- en kunststofsector te verankeren, nog competitiever te maken, en haar internationale bereik te vergroten. Zo biedt Catalisti bedrijven doorheen de waardeketen, van globale spelers tot lokale kmo’s, een innovatieve boost.
www.catalisti.be

Creaflow ontwerpt en vermarkt innovatieve reactoren voor de fijnchemie en farmaceutische industrie. Deze reactoren zijn gebaseerd op de gepatenteerde COSTATM technologie en openen nieuwe mogelijkheden in schaalbare flowchemie, specifiek voor multifase processen en het gebruik van alternatieve activeringsmethodes zoals zichtbaar licht. Bovendien kunnen de reactoren vlot aangepast worden waardoor de chemie steeds onder de meest optimale condities kan worden uitgevoerd.
www.creaflow.be

INEOS is een toonaangevende producent van petrochemicaliën, fijnchemicaliën en olieproducten. In 20 jaar tijd is INEOS uitgegroeid tot een wereldspeler met een productienetwerk van 183 productievestigingen verspreid over 26 landen. Onze producten zijn nagenoeg overal aanwezig en bepalend voor de levensstandaard van vandaag: in kunststoffen, textiel, medicijnen, auto- en bouwtoepassingen, mobiele toestellen,…Reeds meer dan 10 jaar maakt open innovatie integraal deel uit van de onderzoeks- en ontwikkelingsbeleid van INEOS, met een focus op klimaat- en energieoplossingen.
Vanuit Zwijndrecht bouwde INEOS haar positie in België uit met 9 productievestigingen en R&D centra in Antwerpen, Jemeppe en Neder-Over-Heembeek. Vandaag telt INEOS er 2500 medewerkers. Begin 2019 kondigde INEOS een mega-investering aan in Antwerpen: de bouw van een ethaan- en propaaninstallatie voor het maken van ethyleen en propyleen. Het is de grootste investering in de Europese chemie van de afgelopen 20 jaar. De ethaaninstallatie zal de meest energie-efficiënte zijn in Europa dankzij het gebruik van de nieuwste technologieën.
www.ineos.com

InOpSys NV ontwikkelt, bouwt en operereert innovatieve on-site flexibele, modulaire en mobiele units voor de behandeling van chemisch en farmaceutische nevenstromen.  Doel is om een de klanten een duurzaam alternatief te bieden voor transport en verbranding van hun afvalstromen.  Verwijdering van actieve farmaceutische componentenen uit afvalwater zijn een specialiteit! InOpSys biedt oplossingen waarbij de creatie van zuiver water en de recuperatie van waardevolle componenten (metalen, solventen, …) mogelijk is en helpt de klanten in chemie en farma bij de implementatie van een circulaire economie.
www.inopsys.eu

VITO (Vlaamse Instelling voor Technologisch Onderzoek) is een Vlaamse onafhankelijke onderzoeksorganisatie op het gebied van cleantech en duurzame ontwikkeling. Ons doel? De transitie versnellen naar een duurzame wereld. VITO biedt een uitgebreide portfolio aan wetenschappelijke dienstverlening op basis waarvan industrie en overheid hun beleid kunnen bepalen.
www.vito.be