BlueChem stelt voor: InOpSys

BlueChem stelt voor: water is de bron van het leven. Bij INOPSYS weten ze dat elke druppel telt. Daarom ontwikkelen ze mobiele installaties om afvalwater van chemie en farmabedrijven te zuiveren. 💧 Bert Bastiaens vertelt hoe vervuilende componenten worden verwijderd, maar ook waardevolle en zeldzame materialen zoals zink, fosfor en palladium worden gerecupereerd.♻ Met hun mobiele installaties doen ze dit alles ter plaatse. Er is dus geen transport of verbranding van afvalwater meer nodig en er zijn ook geen bijhorende CO2-emissies. Op deze manier werkt INOPSYS aan het sluiten van waterkringlopen en het voorkomen van waterschaarste. 💦


BlueChem stelt voor: Arpadis

BlueChem stelt voor: Innovatieve, duurzame producten ontwikkelen voor een betere wereld, dat is wat Arpadis wil waarmaken vanuit BlueChem. Loic Etienne vertelt hoe ze zullen samenwerken met klanten en leveranciers om nieuwe grondstoffen te ontwikkelen voor lijmen, verven en isolatiemateriaal. Naast de duurzame productie zal Arpadis, vanuit hun jarenlange ervaring als distributeur, ook logistieke oplossingen aanbieden om de CO2 uitstoot ook in de transport fase te verminderen.


BlueChem stelt voor: Creaflow

De innovatieve en opschaalbare reactoren van Creaflow maken fotochemie toepasbaar op industriële schaal. 🧪 Hannes Gemoets vertelt hoe met hun reactoren nieuwe moleculen geproduceerd kunnen worden met minder grondstoffen, minder energie en minder afval.


BlueChem stelt voor: Calidris Bio

Voedzame eiwitten maken met opgevangen CO2 en hernieuwbare energie.  Met die innovatie wil Calidris Bio de groeiende wereldbevolking helpen voeden. Lieve Hoflack van Calidris Bio vertelt hoe dat kan.